29 juni: Symposium over kunstenaarsboeken

Beste ¿Ouisí?-ers,

Op dit moment loop ik stage bij de Collectie Koopman, die onderdeel is van de collectie van de Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag. Op maan- en dinsdagen reis ik af naar de andere kant van het land om me daar te verdiepen in (veelal Franstalige) kunstenaarsboeken.

Naast dat het leuk is om meer te weten te komen over dit bijzondere kunstgenre en over de indrukwekkende boeken die deze collectie bevat, ben ik ook heel praktisch bezig. Ik schrijf niet alleen stukken voor de website, maar zal ook meehelpen aan de organisatie van een symposium dat donderdag 29 juni in de Koninklijke Bibliotheek plaats zal vinden. Deze middag is in het Nederlands en zal bestaan uit verschillende lezingen met als overkoepelend thema de relatie tussen tekst en beeld binnen het genre van het Franstalige kunstenaarsboek.

Naast mevrouw Koffeman en Charlotte Vrielink (studente Researchmaster Literary Studies) zal ik zelf ook een lezing geven! Het belooft een heel interessante middag te worden! Dus ik zou zeggen: Komt allen! Zou leuk zijn jullie daar te zien!

Aanmelden kan via het formulier dat te vinden is via de volgende link:  https://www.kb.nl/franse-kunstenaarsboeken. Hier is ook het programma van deze middag te vinden.

 

Wouter Marinissen (Master Literair Bedrijf)