Activiteiten november ¿Ouisí?

Beste Ouisí-ers,

De tentamens zijn al voor het grote deel voorbij, dus is het nu wachten op de cijfers. Om
deze wachttijd wat te verzachten, kan je je alvast gaan verheugen op de komende activiteiten
van SV ¿Ouisí? We hebben leuke activiteiten voor jullie in petto, die hieronder staan met een kleine uitleg:

Aftertentamenborrel 3 november

Zoals we in het vorige mailtje al hebben aangekondigd, zijn jullie op dinsdag 3 november van harte welkom in Café Daen om te proosten op het overleven van de eerste tentamenperiode! Kom uit je donkere kamertje vanachter je bureau om lekker met je medestudenten te kletsen over alles wat maar niet met tentamens te maken heeft. We zitten dit keer op de benedenverdieping van Café Daen, dus niet zoals gewoonlijk op de bovenverdieping. Het bestuur zal vanaf 21.00 in het café aanwezig zijn, jullie zijn van harte welkom om je bij ons aan te sluiten! (Het meebrengen van studieboeken is ten strengste verboden).

Filmavond 11 november 

Elk jaar houdt ¿Ouisí? filmavonden en de eerste wordt dit keer gehouden op woensdag 11 november van 19.30 tot 21.30 in E2.55. Aangezien het lastig is om én een Franse én een Spaanse film te laten zien, kiezen we per filmavond er eentje uit. We zullen deze eerste filmavond een Spaanse film gaan kijken, maar welke dat is blijft nog even geheim. Voor €1 kan je de film komen kijken en wordt er drinken en een chipje voor je geregeld. Een avondje gezellig een film kijken onder het genot van een drankje en een chipje, klinkt goed toch? Meld je via de site voor deze activiteit aan, dit graag vóór 8 november.

Beaujolaisborrel 26 november
Ja ja, het is bijna weer zo ver. Eén van dé borrels van ¿Ouisí?: de Beaujolaisborrel! Een geprezen traditie van ¿Ouisí? die vorig jaar ook veel mensen naar Café Daen trok. Hij zal dit jaar plaats vinden op donderdag 26 november vanaf 20.30 in Café Daen. Even een korte samenvatting van dit epische evenement: We proosten die avond op de oogst van de Beaujolais Nouveau, een Franse (rode) wijn. De hele avond lang kan er onbeperkt genoten worden van deze druifverse wijn, voor het luttele bedrag van €5 per ¿Ouisí?-lid.

Aangezien er vaak veel animo is voor deze borrel, moet je je ook voor deze activiteit via de site aanmelden vóór 15 november. Wil je introducés meenemen? Dat kan! Geef dat dan ook aan bij je aanmelding. Ieder lid mag maximaal 5 introducés meenemen en voor deze niet-leden is het entreegeld €6.

Dan nog een activiteit die niet door ¿Ouisí? is georganiseerd, maar wel heel interessant is voor jullie!

Symposium

“Madness, Memory and Violence”, dat is het thema van het symposium dat op 9 en 10 november op de universiteit zal plaatsvinden. De organisatie ligt in handen van Brigitte Adriaensen, universitair hoofddocent Spaanstalige Taal & Cultuur en alumna Marileen La Haije. Iedereen is van harte uitgenodigd!
Als je de lezingen bij wilt wonen, kun je je vóór 2 november aanmelden door een e-mail te sturen naar: madnessandmemory@gmail.com. De deelname is gratis, maar aanmelden is vereist, aangezien het aantal zitplaatsen beperkt is. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op:https://svouisi.nl/sv-ouisi/symposium-madness-memory-and-violence/

Nou, genoeg activiteiten om de maand november mee te vullen dachten we zo!
Voor eventuele vragen of opmerkingen, mail gerust naar svouisi@student.ru.nl

Herfstachtige groetjes,
namens het bestuur van SV ¿Ouisí?
Farah Ysebaert
Secretaris 2015-2016