Alliance Française: Pièce de théâtre le 10 décembre

Bonjour à tous,

Op donderdag 10 december om 20.00 uur zal de toneelgroep Les Bandits de Grand-Moulin een modern toneelstuk spelen: “Le prochain train”. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de aula van het Kandinsky College aan de Malderburchtstraat te Nijmegen. Vanaf 19.30 gaan de deuren open.

Op de site http://www.leprochaintrain.com/  kan je nog meer informatie vinden.
Na de voorstelling die anderhalf uur duurt, is er de gelegenheid om met de spelers te spreken en vragen te stellen. Voor studenten kost een kaartje slechts €1,50 !

Hier een korte samenvatting waar het toneelstuk over gaat:

Le Prochain Train is  een verhaal over onze menselijke relaties in een tijdperk waar internet ons leven steeds meer overheerst.

Twee personages: Een man en een vrouw.
Vincent is verslaafd aan zijn werk, zo erg dat hij het vertrek van zijn vriendin niet had gemerkt.
Vrienden raden hem iemand aan te nemen om hem te helpen zijn leven, en vooral zijn relaties, te organiseren, te sturen.
Vincent neemt een medewerkster, Karine, om dit doel te  bereiken. Zij gaat voor hem een ontelbaar aantal virtuele relaties, zo wel op werkgebied als privé, creëren via sociale media, waar hij onder allerlei pseudo-identiteiten aanwezig zal zijn. Karine kan zelf niet anders leven dan via deze media. Met enige aarzeling, probeert Vincent toch mee te doen aan dit ‘spel’.
Tot het moment dat een stroomuitval ze beide dwingt een pauze te houden in dit virtuele leven…

Le Prochain Train is vlot gespeeld en vol humor. Het contrast tussen de twee personages en het verschil van taalgebruik dragen daartoe bij.

Vincent gebruikt gewoon Frans, waar hier en daar te merken is dat hij goed opgeleid is. In tegenstelling, gebruikt Karine vooral ongedwongen taal, volkstaal en ‘’ argot’’ . Zij spreekt ook eigentijdse taal met veel termen van de sociale media en internetwereld. (Om ‘’haar’’ taal goed te verstaan is een woordenlijst NL-FR bijgevoegd)

Naast het genot van een toneelstuk, biedt Le Prochain Train de gelegenheid om over de rol van internet nu in ons leven te discussiëren en voor cursisten en leden van de Alliance Française een mogelijkheid hun kennis van de Franse taal uit te breiden.

Interesse? Stuur dan een mailtje om je aan te melden met je naam en studentnummer naar ouisi@student.ru.nl. Dit kan tot en met 18 november! 

Amicalement,

Farah Ysebaert
Secretaris SV ¿Ouisí?