SV ¿Ouisí?

¿Ouisí? is de studievereniging van Romaanse Talen en Culturen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Het is dus een overkoepelende studievereniging voor de studenten van Franse- en Spaanse Taal en Cultuur. Neem ook eens een kijkje op de website van Romaanse Talen en Culturen!


Oorsprong

In 2003 fuseerden de studies Frans, Spaans en Mediterrane Studies tot één overkoepelende opleiding: Romaanse Talen en Culturen. De toenmalige studieverenigingen besloten mee te gaan in deze verandering: La Cueva de Montesinos (de toenmalige studievereniging van Spaans) en BIeZAaR (de toenmalige studievereniging van Frans) werden samen één. Door deze fusie ontstond onze huidige studievereniging ¿Ouisí?.

Deze naam is bedacht door twee leden tijdens de eerste gezamenlijke activiteit. ‘Oui’ is natuurlijk Frans voor ja, ‘Sí’ is het Spaanse equivalent. Ook is de naam uit te leggen als “hoe-is-ie?” als je het op een aparte manier uitspreekt.


Doel

Het voornaamste doel van de studievereniging is een verrijking te bieden aan de studietijd van studenten Romaanse Talen en Culturen.  Deze verrijking proberen wij in te vullen door zowel educatieve als ontspannende activiteiten. Op deze manier kunnen wij een uitgebreid aanbod bieden van verschillende activiteiten en zo is er voor ieder wat wils. Het belang van een gezamelijke passie staat voorop staat in onze studievereniging. Daarom is het stimuleren van de interactie tussen de studenten Frans en Spaans van alle jaarlagen onze grootste missie. Ook speelt SV ¿Ouisí? een rol bij de introductieweek van de opleiding. We willen iedereen het familiegevoel geven dat ook in onze opleiding centraal staat.


Activiteiten

Het bestuur van ¿Ouisí? probeert samen met de Activiteitencommissie maandelijks minstens drie activiteiten te organiseren. Wij proberen een goede balans te vinden tussen studiegerelateerde en gezellige activiteiten. Natuurlijk worden er tijdens de tentamenperiodes en de zomervakantie tijdelijk geen activiteiten georganiseerd.

Twee van de jaarlijks terugkerende, succesvolle en oeroude ¿Ouisí?-tradities zijn de Beaujolaisborrel en de Sangríaborrel. Deze feestjes wil je niet missen! Verder is er een bedrijvendag, zijn er filmavonden, een pubquiz, een diner rouler, een avondje bowlen en nog veel meer! Daarnaast staan er ieder jaar weer een aantal activiteiten met andere studieverenigingen op de planning, waaronder het Letterengala.

De activiteiten worden verspreid via de maandelijkse nieuwsbrief en via de agenda op deze website.


Magazine Interlingua

Interlingua is het magazine van onze studievereniging. De pagina’s zijn onder andere gevuld met artikelen over Frans- of Spaansgerelateerde onderwerpen, activiteiten van ¿Ouisí?, kunstrecensies en reizen. Het wordt samengesteld door de redactieleden van de communicatiecommissie, maar zou natuurlijk nooit zo succesvol zijn zonder de hulp van onze studenten! Iedereen die (op welke manier dan ook) verbonden is aan de opleiding, mag contact opnemen met de Communicatiecommissie (communicatie-ouisi@student.ru.nl) voor een bijdrage.